Een dijk van een voorgevel
Een dijk van een voorgevel

Het Waterlaboratorium

Het Waterlaboratorium in Haarlem zorgt er samen met drie drinkwaterbedrijven voor, dat wij kunnen genieten van lekker en schoon drinkwater. Daarnaast ontwikkelen ze nieuwe en innovatie analysetechnieken om ook voor de toekomst de beste metingen aan water te kunnen verrichten en zo de waterkwaliteit altijd goed te bewaken.

Communicatievraag

Rian Brokx, directeur van het Waterlaboratorium, vroeg Indrukwekkend haar te adviseren bij de renovatie van de buitenkant van het pand. Het ging hierbij om de kleuren van het pand voor alle onderdelen: het plaatwerk, de muren, de kozijnen en de koven voor de zonwering. Nadat het plaat- en schilderwerk werd vernieuwd, kregen we ook de opdracht om het pand van nieuwe signing te voorzien en deze turnkey op te leveren:
• De luifel van het pand moest op een aansprekende manier en met behulp van verlichting worden voorzien van het logo.
• Het tuinbord moest worden voorzien van een huisnummer en straatnaam.
• Aan de zijkant van het pand moest ook een logo te zien zijn.

Vraagbundeling

Voor kleuradvies is Mark the man for the job. Nadat Ron hem de foto’s van het pand liet zien, kwam hij met het idee om het gehele pand in een fris wit jasje te steken met blauwe accenten. In een visuele presentatie werden de verschillende opties aan de klant voorgelegd. Het werd al snel duidelijk dat de witte potten verf gehaald konden worden. Het pand zou van top tot teen een complete metamorfose ondergaan. Nood: oorspronkelijk was dit niet het idee van het Waterlaboratorium.

Hierna was de belettering aan de beurt. Bij de luifel moesten we door de lengte van het logo rekening houden met de beperkte ruimte voor de diepte en grootte van de verlichte blokletters. Bij het logo aan de zijkant van het pand was het plan eerst om deze op een bord af te drukken, maar tijdens het ontwerpen hebben wij ook de optie voor onverlichte gegoten letters toegevoegd. Hierdoor wordt de belettering rustig en stijlvol. Het bord met het huisnummer hebben we zo clean mogelijk gehouden. Alle poespas eromheen zou alleen maar afleiden van de informatie.

De opdrachtgever aan het woord

Quote

Het Waterlaboratorium heeft een nieuwe outfit, met een Indrukwekkend goede ondersteuning. Het mooie blauw past goed bij onze expertise in waterkwaliteit. We zijn dan ook helemaal tevreden met de nieuwe look.

Ontmoet de betrokken teamleden

Case Manager:

Wat begon als een advies is uitgegroeid tot een complete restyle van het pand inclusief nieuwe signing. Het resultaat is een compleet nieuwe look van het pand dat aansluit bij de uitstraling van het Waterlaboratorium. Rian Brokx bedankt voor deze mooie opdracht en de fijne samenwerking.

Ron

Andere cases

Terug naar boven
Voordat je weggaat

In onze maandelijkse nieuwsbrief ontvang je:

  • Frisse ideeën op het gebied van social media;
  • Advies op maat van onze professionals;
  • Feiten en nieuwtjes over strategie, offline communicatie, websites, online marketing.