072 562 54 82

Inhoudsopgave

Op Internet.nl kun je eenvoudig testen of jouw website, e-mail en internetverbinding moderne, betrouwbare internetstandaarden gebruiken en dus up-to-date zijn. Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden, een samenwerkingsverband van partijen uit de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid, om het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten en daarmee het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken.

Het gebruik van deze module is erg eenvoudig. Vul je domeinnaam in, druk op de knop “Start test” en vervolgens komt er een rapport in beeld, gekoppeld met aan een procentuele score. Er wordt op vier hoofdonderdelen getest, zie onderstaand.

1. Modern IP adres (IPv6)

IPv6 staat voor Internet Protocol versie 6 en is de opvolger van IPv4. In de test wordt gekeken of je website bereikbaar is via een IPv6-adres. Daarvoor moeten zowel de nameservers als de webserver bereikbaar zijn via IPv6. Onze premium hosting partner Kinsta heeft de mogelijkheid om een IPv6-adres te gebruiken.

2. Domeinnaamhandtekening (DNSSEC)

DNSSEC is een extra beveiliging op domeinnamen. Het voegt een digitale handtekening toe aan je domeinnaam. Daardoor weet je zeker dat, als mensen naar jouw website zoeken, ze ook bij jouw website uitkomen. DNSSEC op een domeinnaam voorkomt dat je ongemerkt wordt omgeleid naar een nepsite. Het zorgt er ook voor dat jouw mail bij jou terechtkomt en niet bij een internetcrimineel.

3. Beveiligde websiteverbinding (HTTPS)

Als een bezoeker een onbeveiligde HTTP-verbinding heeft met een website, dan kan een kwaadwillende eenvoudig gegevens onderweg onderscheppen of aanpassen, of zelfs het contact volledig overnemen. Bij een HTTPS-verbinding kan dat niet omdat alle informatie die wordt uitgewisseld is versleuteld. Op internet.nl wordt niet alleen getest of je website op HTTPS draait, maar wordt er ook getest op zaken als HTTPS-doorverwijzing en HSTS.

4. Applicatie-beveiligingsopties

Ze tellen niet mee voor het resultaat, maar zijn wel belangrijk. Met deze opties kun je browsermechanismen activeren die de bezoeker beschermt tegen aanvallen met bijvoorbeeld cross-site scripting (XSS) of framing.

Niet tevreden over je score?

Slechts een paar procent scoort boven de 90%, maar met een aantal technische ingrepen zorgt Indrukwekkend dat jouw website wel boven deze 90% scoort. Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan stellen we samen een plan van aanpak op en gaan we aan de slag.