072 562 54 82

Inhoudsopgave

Binnen Indrukwekkend is WordPress al vele jaren onomstreden. Voor websites, maar zeker ook voor webshops. Met ons zijn er dan ook vele klanten overgestapt van Magento naar WordPress. Deze trend kwam eerder al aan het licht in een blog van onze developer Hans-Peter.

Het content management systeem (CMS) WordPress is uit te breiden met WooCommerce wanneer je een webshop wilt ontwikkelen. Dat biedt verschillende gemakken die we graag even kort toelichten. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om voor een WooCommerce webshop te kiezen:

1. Gebruiksgemak

WooCommerce is een plugin die speciaal ontwikkeld is voor WordPress en dus profiteert van het feit dat gebruikers in veel gevallen al bekend zijn met het systeem. De productpagina’s zijn in feite een extensie van de ingebouwde pagina’s van WordPress. Als de basis van WordPress je bekend is, kun je makkelijk een eigen webshop beheren met WooCommerce. De leercurve is minimaal. En als je toch ergens tegenaan loopt waar je zelf niet uitkomt, dan helpen wij je natuurlijk graag verder.

2. Lage kosten

Dit kan een lastig argument zijn, omdat sommige mensen zullen zeggen dat “hosted carts” zoals Magento of Shopify niet zo duur zijn vergeleken met self-managed webshops. Maar als een WooCommerce shop op de juiste manier wordt opgebouwd, zijn de operationele kosten veel lager. Enthousiaste Magento gebruikers zullen beweren dat ze qua kosten concurrerend zijn, maar ontwikkeling en onderhoud is vrij complex en daardoor ook prijzig.

3. Goed schaalbaar

Het fijne is dat er niet alleen plugins zijn voor WordPress, maar ook voor WooCommerce. Bovendien is het een fabeltje dat een webwinkel met deze webshop-plugin maar een paar honderd producten zou kunnen bevatten. De reden waarom sommige e-commerce websites met WooCommerce traag worden, is niet de hoeveelheid producten, maar een mindere hosting. Er zijn veel voorbeelden van Nederlandse webshops met 10.000+ producten en een goede hosting, die prima draaien.

4. Zoekmachineoptimalisatie

Omdat WooCommerce is gebouwd in WordPress kun je gebruikmaken van eindeloos veel SEO mogelijkheden, door b.v. de Yoast-plugin te installeren. Combineer dit met een betrouwbaar thema en snelle webhosting, zodat je WooCommerce shop alles heeft wat nodig is om goed te scoren in zoekmachines.

5. Aanpassingsmogelijkheden

Hoewel alle e-commerce systemen aanpassingsmogelijkheden bieden, kan geen enkel systeem concurreren met de smeedbaarheid van WooCommerce. Naast de meer dan 500 officieel beschikbare plugins zijn er nog tientallen third-party ontwikkelaars die je kunnen helpen om een webshop te bouwen die in alle opzichten aan je wensen voldoet.

Dus…

WooCommerce heeft niet voor niets het grootste e-commerce marktaandeel. Het maakt het makkelijker dan ooit tevoren om je eigen webshop te bouwen en te beheren. Het is de ideale oplossing voor starters, omdat het de opzetkosten omlaag haalt zonder te compromitteren op efficiëntie. Kortom, als je nog een e-commerce platform zoekt, dan zit je zeker goed met WooCommerce.

Loop jij nog ergens tegenaan?

Mocht je ergens tegenaan lopen, laat het ons dan weten. We helpen je graag! Met onze jarenlange ervaring hebben we met succes vele webwinkels gelanceerd. Wordt die van jou de volgende?