Indrukwiki
Indrukwiki

Search Engine Optimization (SEO)

Engelse, maar ook in Nederland veelgebruikte term voor zoekmachine optimalisatie. Hieronder vallen alle activiteiten die bedoeld zijn om de organische zoekresultaten van een webpagina te optimaliseren. Door SEO kom je hoger in Google. 

Je kunt je website optimaliseren aan de hand van content op je website. Denk aan het verbeteren van koppen, teksten en afbeeldingen op de bestaande pagina’s. Maar denk ook aan het creëren van nieuwe content. Hiermee creëer je een web van zoektermen op je website waarmee Google jouw website kan indexeren in hun zoekmachine. Zo word je sneller gevonden op belangrijke termen en verhoog je het aantal bezoekers naar je website. 

Tip: Schrijf de content altijd voor de bezoeker en pas daarna voor de zoekmachine. Je wil namelijk dat je bezoeker een positieve ervaring op je website heeft en niet na een paar seconden de website verlaat omdat hij niet kan vinden wat hij zoekt. 

Naast het optimaliseren van de content heb je ook de technische seo. Hierbij moet je denken aan alles wat er nodig is om een website goed te laten werken. Zoals een snelle website met een korte laadtijd. Een goede hostingpartij helpt hierbij. Maar ook het optimaliseren van de laadtijd van afbeeldingen en video’s helpt je positie in Google een handje.

Terug naar boven