072 562 54 82

Inhoudsopgave

Al weken ben je in gesprek met een bedrijf over je telefoonrekening en iedere keer moet je weer uitleggen wie je bent en wat er aan de hand is. Dat moeten ze toch onderhand wel weten denk je. Kan dat niet ergens worden bijgehouden? Gelukkig werken veel bedrijven tegenwoordig met een CRM-Systeem. Een CRM-systeem is een systeem waarin je de relaties van een bedrijf beheert. Zo kun je heel gemakkelijk informatie opzoeken over klanten, collega’s, partners en leveranciers en ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het belang van een CRM-systeem.

CRM-systemen zijn waardevol voor zowel de marketing, sales als klantenservice van een bedrijf. Vaak werken websites/webwinkels en CRM-systemen los van elkaar. Je website dient als marketingkanaal en je CRM-systeem als ondersteuning voor bijvoorbeeld de verkoopafdeling. Beide zijn belangrijk, want marketing zorgt voor aanvragen bij de verkoopafdeling. Voor een goede synergie tussen beide ‘afdelingen’ is een sterke koppeling van groot belang. Op deze manier worden de aanvragen op de juiste manier opgevolgd. Een slechte koppeling kan ervoor zorgen dat je klanten misloopt, leads te laat worden opgevolgd en je een slechte naam krijgt.

De voordelen van een CRM koppeling

Voor de klant: Met een CRM-systeem verhoog je de user experience (UX) van de klant. Beschikt je CRM over de actuele gegevens van de klant, dan kunnen die automatisch worden ingevuld bij bijvoorbeeld het bestelproces. Of er worden relevante producten getoond aan je klant op basis van eerder bekeken producten. Hierdoor help je je klant sneller te vinden wat hij zoekt en kan hij dus ook sneller afrekenen.klanttevredenheid

Salesforce, Zoho, Hirise, Infusionsoft, Hubspot CRM, Sugar CRM, MS Dynamics of Insightly zijn bekende voorbeelden van CRM’s die te koppelen zijn.

Voor het bedrijf: Een CRM-systeem maakt het beheren van relaties gemakkelijker. Alle relatiegegevens worden overzichtelijk gemaakt waardoor het informatiebeheer een stuk effectiever verloopt. Is er een wijziging? Dan kan dit direct in het systeem aangepast worden. In een eenvoudig dashboard kunnen data-analyses gemaakt worden. Bijvoorbeeld om de productiviteit in kaart te brengen of een salesrapportage uit te draaien.

Hoe werkt een CRM koppeling?

Om goed uit te kunnen leggen hoe een koppeling met jouw CRM systeem tot stand komt, nemen we een WordPress contactformulier onder de loep. Het betreft de WordPress-plugin ‘Gravity Forms’. Het contactformulier heeft invoervelden voor naam- en contactgegevens en keuzevelden voor informatie over producten.

Koppel de velden van het Gravity Forms formulier aan de velden in jouw CRM-systeem. Zo komen de gegevens uit het websiteformulier op de juiste plek in het CRM terecht. Je kunt hierbij voorwaarden instellen voor het verwerken van de gegevens. Denk aan het ontvangen van een notificatie wanneer er het formulier aan een bepaalde actie of coupon code gekoppeld is. Zo krijgt degene die het CRM beheert een signaaltje wanneer er een aanvraag binnengekomen is.

Als iemand een formulier invult en verstuurt…

  1. Worden de ingevoerde gegevens naar het gekozen CRM-systeem doorgestuurd,
  2. Ontvangt de klant een bevestigingsmail dat de aanvraag binnengekomen is,
  3. Krijgt de CRM-beheerder een bericht dat er een nieuw contact (ook wel ‘lead’ genoemd) is aangemaakt.

Dus…

Een CRM-systeem is een belangrijke koppeling tussen jouw website en het beheren van je relaties.

  • De website wordt gebruiksvriendelijker voor de websitebezoeker omdat deze de bezoeker sneller kan voorzien van de juiste producten en informatie.
  • Het beheren van relaties wordt gemakkelijker waardoor de verkoopafdeling deze efficiënter kan opvolgen.
  • Er kunnen eenvoudig data-analyses gemaakt worden om de voortgang te monitoren.

Kunnen we helpen?

Heb jij ook het idee dat je jouw klanten beter van dienst kan zijn met een CRM-systeem? Dan gaan we graag samen om tafel om de wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen. Kom vrijblijvend met ons in contact.