072 562 54 82

Inhoudsopgave

Website performance en beveiliging zijn twee belangrijke aandachtspunten wanneer wij een website ontwikkelen. Nieuwe technologieën kunnen een positieve impact op de veiligheid en prestaties van websites hebben. Om die reden hebben we onlangs met de integratie van Cloudflare het bestaande Kinsta-hostingpakket versterkt.

Hoe werkt Cloudflare?

Met meer dan 200 datacenters wereldwijd is Cloudflare dé marktleider op het gebied van web performance en beveiliging. Het is een Content Delivery Network (CDN) die de prestaties en veiligheid van websites flink verbeterd. Cloudflare zorgt ervoor dat website-inhoud zoals teksten en beelden optimaal aan bezoekers van jouw website getoond worden. Het verkort de laadtijd en het beschikt over een geïntegreerde beveiliging om DDoS-aanvallen, inbreuk op klantgegevens en kwaadwillende bots te voorkomen. Dat klinkt goed toch?

Ruim een derde van alle websites draait op WordPress. Dat is niet zonder reden, het gebruiksgemak is immers erg hoog. De keerzijde is dat WordPress websites voor hackers en andere kwaadwillenden een populair doelwit zijn. Je snapt ‘m al: iedereen met een website moet dus voor voldoende webperformance en beveiliging zorgen. Omdat het vrij complex kan worden en dit waarschijnlijk niet jouw dagelijkse prioriteit heeft, nemen we deze ‘zorg’ graag uit handen.

Een geografische truc

We gaan iets meer de diepte in, en misschien wordt het nu een beetje te technisch, maar we willen toch het volgende met je delen: Cloudflare’s CDN is een HTTP/3-enabled globaal edge-netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 200 steden. Dit betekent dat statische assets als CSS, JS, afbeeldingsbestanden en webfonts worden geleverd van locaties die nog dichter bij de bezoekers staan. Dit resulteert dus in een snellere weergave van de benodigde content op je website. In Jip en Janneke taal: Het systeem kijkt waar de bezoeker vandaan komt (b.v. Haarlem), en zorgt er vervolgens automatisch voor dat het meest dichtstbijzijnde netwerk wordt gebruikt (b.v. Amsterdam).

Hoger in Google dankzij Cloudflare

Heeft Cloudflare invloed op de SEO van mijn website? Ja, we verwachten positieve effecten op SEO na de Cloudflare integratie! Zonder DDoS bescherming kan een aanval op je website direct consequenties hebben: crawlers van zoekmachines kunnen je webiste niet meer vinden en dus niet meer indexeren. Dit kan ertoe leiden dat zoekmachines negatieve signalen over je ranking binnenkrijgen. Met de DDoS bescherming van Cloudflare worden aanvallen gestopt voordat ze de website bereiken.

Zo werkt Cloudflare
Zo werkt Cloudflare. Aanvallers worden tegen gehouden en robots en bezoekers worden toegelaten.

Naast een DDoS bescherming heeft ook de snelheid van de website effect op de SEO-score. Om de website en bijbehorende content zo snel mogelijk op je beeldscherm te krijgen maken we gebruik van cache. Dit deden we voorheen ook al, maar door Cloudflare CDN worden cachebare HTML pagina’s van je website altijd weergegeven vanaf een locatie dicht bij je bezoekers. Door HTML te cachen op Cloudflare’s edge, kun je lagere responstijden (TTFB) en snellere paginalaadtijden verwachten. Een belangrijk gegeven, want Google heeft in mei 2021 aangegeven websiteprestaties nóg bepalender voor de ranking te maken.

Vragen?

Heb je vragen over hoe de Cloudflare integratie jouw site zal beïnvloeden? Of is de helft van de tekst hierboven abracadabra? Neem gerust contact met ons op, we gaan graag in gesprek.