072 562 54 82

Inhoudsopgave

Sinds corona in Nederland is verschenen, hebben we met z’n allen een aantal belangrijke maatregelen genomen op het gebied van hygiëne; Spatschermen, desinfectiepunten, anderhalve meter afstand, het hoort er allemaal bij. Door de pandemie zijn mensen meer waarde gaan hechten aan een goede hygiëne. Het ontsmetten van de handen in openbare ruimtes is hiervan een voorbeeld. We voorzien een aantal trends op dit gebied die we graag met je willen delen.

Rode ellebogen

Mark Rutte gaf ons ruim een jaar geleden het dringende advies om geen handen meer te schudden. De ‘elleboogstoot’ is de nieuwe norm. Nu in juni 2021 doen we dat nog steeds, maar wij voorzien dat we weer teruggaan naar het oude vertrouwde handen schudden. De drie zoenen op de werkvloer zijn waarschijnlijk wel verleden tijd.

Vaker je handen wassen

Er wordt veel beweerd tijdens de corona pandemie. Zo ook dat vaak je handen wassen slecht is voor je weerstand. Echter is dat totaal niet het geval! Uit onderzoek is gebleken dat vuile handen goed zijn voor het doorgeven van 80 procent van alle voorkomende virussen. Als je vaak je handen wast (minimaal 6x op een dag), haal je alle bacteriën van je handen af zodat je andere mensen niet kunt besmetten. En dat mag best een keertje extra, minimaal 20 seconden én graag met zeep!

Uit onze poll op Instagram bleek dat 88% van de 48 deelnemers vaker zijn handen wast. We voorspellen dat de zeepindustrie het ook de komende tijd nog druk krijgt.

Hygiëne in de horeca en op kantoor

Een plek waar veel mensen samenkomen zijn de horeca, supermarkten, winkels en de kantoren natuurlijk. Tijdens de pandemie is het van essentieel belang dat de anderhalve meter afstand gewaarborgd wordt. Maar ook dagelijkse hygiëne blijft belangrijk

Het afgelopen jaar waren spatschermen, looproutes door middel van signing en desinfectiepunten in trek. We verwachten dat de spatschermen bij kassa’s en balie’s voorlopig nog populair blijven. En ook de desinfectiepalen bij de ingang zullen niet direct verdwijnen. Sterker nog! We hopen dat ook het openbaar vervoer plaatsen gaat bieden om je handen te desinfecteren voordat je de trein of bus ingaat. Het voordeel hiervan is dat ook andere virussen zo minder snel de kans krijgen om zich te verspreiden.

spatschermen bij balie's en kassa blijven

Voor meer informatie over deze signingmiddelen verwijs ik je door naar deze blog van Ron.

Wat zijn de veranderingen?

Toen corona er nog niet was (kun je je dat nog herinneren?) zaten we met z’n allen op kantoor, was er geen anderhalve meter en blijkbaar waste de gemiddelde Nederlander niet heel secuur zijn handen. Nu werken we al een jaar lang in kleine groepjes op kantoor of vanuit huis. Maar het einde komt in zicht!

Nog even onze voorspellingen voor de komende tijd op een rijtje.

  • We gaan (misschien na de zomer al) weer handen schudden! De drie zoenen op de werkvloer zijn voorbij.
  • We wassen vaker onze handen met zeep! Tijd om een zeepbusiness op te starten dus.
  • Hoe ongezellig ook, de spatschermen blijven. De medewerkers achter de balie en de kassa vinden dit wel fijn.
  • De desinfectiepalen blijven en er komen er zelfs meer bij op openbare plaatsen!

En?

Waarschijnlijk voel je nu sterk de behoefte om je telefoon of laptop te desinfecteren. Zeker doen! Want deze voorwerpen bevatten vaak nog meer bacteriën dan de gemiddelde wc-bril. Wil je ook je collega’s motiveren om  meer op hun hygiëne te gaan letten dan dat ze eerst deden? Via Indrukwekkend kun je heel eenvoudig een corona signingpakket bestellen via Ron. Hij kan je echt álles vertellen van de mogelijkheden op het gebied van corona-signing, zo ook de hygiënehand! Een handig voorwerp waarmee je knopjes kunt indrukken zonder ze aan te raken met je handen.