072 562 54 82

Inhoudsopgave

Die ene oom die op verjaardagen altijd het gesprek ‘leidt’ of de collega die tijdens de vrijmibo iedereen stil krijgt. Het is klaar! Het moment is gekomen dat jij de show kunt stelen met dat ene leuke feitje. We voedden je in deze blog met vijf toch-niet-zo-nutteloze feitjes.

1. Cybercriminaliteit kost de Nederlandse samenleving rond 10 miljard per jaar

Ja het staat er echt, maar liefst 10 miljard per jaar. Er is door ons eerder aandacht besteed aan de beveiliging van je website. In dit artikel ging het met name om een veilige SSL verbinding. Naast een beveiligde verbinding moeten websites ook (zeer) regelmatig worden ge-update. Denk aan de actieve plugins binnen je website, maar uiteraard ook WordPress zelf. Het updaten zorgt ervoor dat de beveiliging van de website up-to-date blijft.

Een website die gehackt is kan voor allerlei problemen zorgen. De website kan ontoegankelijk zijn of er kunnen teksten en afbeeldingen vervangen worden. Ook andere vormen van misbruik komen tegenwoordig vaker voor: gegevens worden gestolen, de site wordt gebruikt voor phishing of om spam te versturen. Allemaal zaken die je niet op je site wilt en kunnen leiden tot het niet meer bereikbaar zijn van de site of je e-mail. Of, nog erger, imagoschade.

Het uitvoeren van updates binnen een website vraagt om achterliggende kennis. WordPress, het thema en de plug-ins worden afzonderlijk van elkaar ontwikkeld, maar dienen gezamenlijk te werken. Wij investeren continu in ons kennisniveau om garant te staan voor een goed updateproces waarbij de website up-to-date blijft en tevens volledig conform de wensen blijft werken.

2. Maar liefst 40% van alles websites draait op WordPress

En dat groeit gestaag verder. In 2011 was het marktaandeel nog 13.1%, in 2016 was het 25.6% en momenteel is het aandeel dus gegroeid naar 40%! De conclusie na het lezen van deze cijfers is dan ook: WordPress is, zonder twijfel, ’s werelds populairste manier om een website te bouwen. Niet alleen developers vinden het een prettig platform om op te programmeren, maar met name eindgebruikers vinden het een overzichtelijk en prettig systeem om in te werken. Een veelgehoorde reactie na het opleveren van een website: kind kan de was doen!

Internet feiten: 40% van alles websites draait op WordPress
Gebruik WordPress 2011 tot 2021. Bron: w3techs.com

3. Google verwerkt 88 miljard zoekopdrachten per maand

Des te belangrijker om zo hoog mogelijk te ranken binnen Google dus. Er zijn een aantal factoren welke een hogere positie opleveren binnen Google. Snelheid is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Een snelle website zorgt immers voor een groter gebruikersgemak bij de consument, en laat Google dit nu heel belangrijk vinden.

Naast snelheid is content ook een belangrijke factor. Content is king! Een veelgehoorde uitspraak, echter is dit wel een beetje achterhaalt. Een betere uitspraak zou zijn “Autoriteit is King!”. De “ik verwerk zoveel mogelijk SEO zoekwoorden in mijn tekst” werkwijze is namelijk steeds minder populair. Uiteraard is het verwerken van zoekwoorden binnen je teksten nog steeds relevant, maar zodra je dit combineert met kennis uit je vakgebied ga je zien dat je steeds hoger komt binnen Google.

4. Aantal online aankopen blijft groeien

Naast dat het aantal webwinkels al gestaag bleef groeien, heeft de coronacrisis gezorgd voor een gigantische stijging en zijn het aantal online aankopen van consumenten met 56% gestegen. Ook gebruikers die voorheen nooit online winkelden, hebben het gemak hiervan ontdekt. Zorg ervoor dat je webwinkel gebruikersvriendelijk en makkelijk in gebruik is. De huidige consument is nog veeleisender geworden gezien het ruime webwinkel aanbod, dus onderscheid jezelf!

Wij zijn specialist in het opzetten van webshops in het WooCommerce WordPress CMS. Waarom wij kiezen voor WooCommerce? Het is de ideale oplossing voor starters en MKB omdat het de opzetkosten omlaag haalt zonder te compromitteren op efficiëntie. Kortom, als je nog een e-commerce platform zoekt, dan zit je met WooCommerce zeker goed.

5. Het internet weegt evenveel als een aardbei.

We sluiten af met een internet feit waar je echt niets mee kan. Alle miljarden elektronen van data in beweging op het web wegen samen ongeveer 50 gram. Dit heeft een wiskundeliefhebber (een professor van de universiteit van Berkeley) berekend. Digitale informatie wordt vastgehouden door elektronen en die hebben een gewicht. Het hele internet is ongeveer 5 miljoen terabyte groot, wat omgerekend neerkomt op 50g aan elektronen.