Indrukwiki
Indrukwiki

LinkedIn

LinkedIn is een online sociaal netwerk platform. Deze is voornamelijk gericht op de zakelijke markt en leent zich goed voor b2b-marketing. 

 

Op LinkedIn kun je zowel bedrijfspagina’s als persoonlijke pagina’s aanmaken. Beide kun je inzetten voor marketingdoeleinden. Op dit moment krijgen persoonlijke pagina’s voorrang in de tijdlijn op bedrijfspagina’s. 

Waar voorheen de content op LinkedIn vacature gericht was en de persoonlijke pagina’s puur als CV werden ingezet wordt LinkedIn tegenwoordig gebruikt als kennisplatform. Experts en gelijkgestemden vinden elkaar op dit platform en wisselen kennis uit. Uiteindelijk met de intentie om te verkopen, maar keihard roepen alsof je op een markt aardbeien staat te verkopen werkt hier averechts. Er wordt daarom vaak gestrooid met gratis content zoals blogs, whitepapers en webinars om de aandacht van de doelgroep te trekken en aan zich te binden. 

Daarnaast is ook de mogelijkheid om te adverteren. Dit gebeurt meestal in de inbox van de ontvanger wat een vrij directe manier is.

Terug naar boven